NOVI ASX - Strana 2

NOVI ASX - Strana 2

VISOKO POREKLO

 

Putujte ekološki
Putujte ekološki 1.8 litarski DI-D MIVEC turbo motor

Kombinujući čistu efikasnost dizela sa MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control - Mitsubishi inovativnom elektronskom kontrolom rada ventila) poboljšanjem performansi, ASX pruža bešumnu snagu i odgovornu potrošnju goriva. 1.8 Litarski DI-D MIVEC motor obezbeđuje dovoljan obrtni moment potreban za energičan start, sa maksimalnom snagom od 150Ks za uživanje u dugim vožnjama. Energetski efikasni 1.6 – litarski MIVEC motor takođe je na raspolaganju za poboljšane performansi i ekološku svest.

 

Auto stop & go sistem / Pokazatelj stepena prenosa

Zahvaljujući Auto stop & go sistemu motor se gasi pri zaustavljanju u saobraćaju, štedeći gorivo i smanjujući emisiju CO2 bez ometanja rada elektronskog sistema.

Motor se ponovo pokreće u trenutku, tako da nećete morati da čekate. Za povećanu efikasnost, indicator promene brzine će Vam na multi-informacionom displeju preporučiti najbolji trenutak za promenu brzine obzirom na trenutne uslove vožnje.

 

Vešanje

Uživanje u vožnji počinje sa samouverenošću, a samuverenost proizilazi iz kontrole. ASX počinje dugačkim medjuosovinskim rastojanjem i širokom osnovom za čvrst oslonac, sa MacPherson dijagonalnim prednjim i multi-link zadnjim vešanjem koja će Vas nežno preneti preko bilo kakvih neravnina do kojih Vas put može navesti. Amortizeri i stabilizatori udara precizno su podešeni za sportsku vožnju, osiguravajući izvanredno skretanje u krivinama i nesumnjivu stabilnost. Dodajte tome direktan i lak za vožnju servo volan koji se odlično odaziva na Vaše pokrete, i vožnja ASX-a postaje iskustvo potpune kontrole puta.

Visok položaj sedenja

Kad sednete za volan, primetićete da čak i sa svojim aerodinamičnim oblikom, ASX ima iznenadjujuće uzdignut položaj sedenja. Kombinovano sa kosom haubom, ovo omogućuje bolju preglednost puta a time i lakše upravljanje i povećanu bezbednost. Povišena tačka sedenja takođe omogućava lakši ulazak i izlazak i čini čak i duga putovanja komfornijim.

 

Vaše prirodno okruženje

Panoramski stakleni krov dodaje novu dimenziju vožnji, omogućavajući Vama i Vašim putnicima da uživate u pogledu iz svakog pravca. Uvlačenjem zaštite od sunca, otkriva se ploča staklenog krova u punoj veličini koja se prostire preko prednjih i zadnjih sedišta. Noću je krov atraktivno osvetljen LED lampama.

40GB HDD navigacija

HDD navigacioni sistem sadrži 7-inčni LCD ekran smešten na sredini upravljačke konzole. Zgodno raspoređene komande učiniće da jednostavno programirate bilo koju adresu, a GPS funkcija će Vas usmeravati tokom najkraćeg puta.

Ljubitelji muzike uživaće u Rockford FOSGATE ® Premium sistem ozvučenja od 710 W sa devet zvučnika. Zvučnici, raspoređeni po unutrašnjosti vozila, precizno se uklapaju u površine vrata što deluje kao kućište zvučnika koje poboljšava frekvenciju.

 

USB i pomoćni audio ulaz/link sistem

USB i sporedni audio ulaz/link sistem omogućavaju Vam da povežete svoj iPod ili MP3 uredjaj i uživate u svojoj celoj muzičkoj kolekciji u najvišem kvalitetu.

Bluetooth® bežična oprema/link sistem

Budite u kontaktu ali i bezbedni jer imate punu kontrolu zahvaljujući bežičnoj opremi. Povežite svoj Bluetooth® kompatibilni mobilni telefon, a birač broja uz glasovnu komandu omogućiće Vam pozivanje dok su Vaše ruke na volanu.

Operativni sistem bez ključeva sa prekidačem za paljenje

ASX sadrži operativni sistem bez ključeva (Keyess Operation System) koji Vam omogućava da započnete vožnju, a da pri tome ne morate da vadite ključeve iz džepa. Sve što je potrebno za pokretanje je pritisak na dugme smešteno na sredini instrument table sa stisnutim kvačilom i menjačem u neutralnom položaju. Jednim pritiskom na dugme, motor se pokreće i krenuli ste. Kada stignete na Vaše odredište, potreban je još samo jedan pritisak na dugme, i motor se gasi.

LCD Multi-informacioni ekran u boji

Visoko-kontrastna instrument-tabla atraktivno je istaknuta zbog povećane vidljivosti i stilizacije. Srebrom oivičeni brojčanici osvetljeni su belom bojom, za luksuzni osećaj, a LCD multi-informacioni ekran u boji zgodno pokazuje preostalu količinu goriva, predjeni put i udaljenost, prosečnu potrošnju goriva, spoljnu temperaturu i status automobila. Uz sav rad koji je uložen da se veličina ASX-a svede na pravu meru potrebnu za aktivnu i zabavnu vožnju, može Vas iznenaditi prostrani komfor koji Vas i Vaše putnike čeka u unutrašnjosti. Putnici na zadnjem sedištu biće oduševljeni prostorom za noge i glavu, a svi će uživati u prijatnim presvlakama sedišta, dostupnim u luksuznoj koži ili mekom tekstilu. Razne pregrade za odlaganje stvari smeštene su po čitavoj unutrašnjosti pružajući puno prostora za sve što biste poželeli da ponesete sa sobom.

Prostor po izboru

Kapacitet za prtljag

Kuda god da ste krenuli, ASX Vam omogućava da ponesete sve što će Vam biti potrebno na Vašem odredištu, sa svojim prtljažnikom zapremine 442l sa pet putnika. Električna zadnja vrata koja se lako otvaraju dovoljno su široka da pruže obiman prostor čak i najkabastijim predmetima, a nizak pod omogućava lako unošenje i iznošenje teškog prtljaga. Takođe, postoji i dupli pod prtljažnika, koji Vam daje zgodan dodatni skladišni prostor sa podignutim naslonom sedišta. Uključuje 26 litara skladišnog prostora ispod poda (sa priborom za popravku gume).

 

 

  • 1 350 mm maksimalna širina prtljažnog dela
  • 1.510 mm sa spuštenim zadnjim sedištima

Izmerio Mitsubishi Motors

  • 1,000mm
  • 1,350mm
  • 1,500mm

Potpuno ravna zadnja sedišta/ 60:40 podeljivi naslon sklopivih sedišta

Zadnja sedišta mogu se spustiti do potpuno ravne površine stvarajući veliki utovarni prostor. Zadnje sedište podeljeno 60:40 takođe se može delimično spustiti dajući Vam prostor za prevoz bicikala ili drugih dugih predmeta a da je pri tome i dalje moguće sedenje na zadnjim sedištima.

Prilagodljivi povratni naslon

Jednostavnim pokretom naslon sedišta se može uspraviti. (1) Lagano povlačenje naslona vraća ga u uspravljeni položaj, (2) dok ga brzo povlačenje dovodi u ispruženi položaj.

Poklopac iza naslona za ruke

Dopušta Vam da neometano natovarite dugačke predmete a da pri tome imate na raspolaganju 4 sedišta za sedenje.

Spremni na sve

HID prednja svetla super-širokog opsega

Ono što ne možete videti može da Vas povredi. Kako bi što veći deo puta bio izvučen iz mraka, u ASX su ugrađena i HID (High Intensity Discharge) prednja svetla super-širokog opsega. Kada se upale ona šalju šire snopove svetla osvetljavajući mnogo širi deo puta ispred Vas.

Normalna HID prednja svetla

HID prednja svetla super širokog opsega

Sistem od 7 vazdušnih jastuka

Kako biste Vi i Vaši putnici bili bezbedniji u slučaju sudara, ASX je opremljen sistemom od 7 vazdušnih jastuka kako bi pružio povećanu sigurnost za svako sedište. Prednja sedišta zaštićena su prednjim vazdušnim jastucima, sa dodatnim vazdušnim jastukom za kolena za vozača radi zaštite u slučaju čeonog sudara. U slučaju bočnog sudara, putnici u oba reda zaštićeni su vazdušnim zavesama koje se prostiru duž bočnih strana.

Kontrola stabilnosti

Aktivna kontrola stabilnosti (ASC – Active Stability Control) i kontrola proklizavanja

Sistem Aktivne kontrole stabilnosti koristi senzore za analizu kretanja vozila i prepoznavanje proklizavanja. Upravljajući snagom motora i primenjujući kočionu silu na odgovarajuće točkove, ASC Vam pomaže da zadržite stabilnost i kontrolu nad vozilom.

Bočno proklizavanje zadnjih točkova

Kočiona sila primenjuje se na spoljnji prednji točak kako bi se izbeglo izletanje zadnjeg dela.

 

Bočno proklizavanje prednjih točkova

Kočiona sila primenjuje se na unutrašnji zadnji točak kako bi se izbeglo proklizavanje prednjeg kraja. Kada se prepozna proklizavanje točka, snaga motora je upravljena i kočiona sila je raspoređena na točkove koji se okreću kako bi se izbeglo gubljenje obrtnog momenta, za lagano kretanje i ravnomerno ubrzanje.

  • Sa HSA
  • Bez HSA

Pomoć pri kretanju na uzbrdici (HSA – Hill Start Assist)

HSAomogućava lakše pokretanje na strmoj uzbrdici sprečavajući automobil da krene unazad. Kada ustanovi nagib, vozilo automatski drži kočnicu sve do davanja gasa. Neprekidnim ispitivanjem tržišnih potreba i brzim ispunjavanjem očekivanja, mi težimo ka stvaranju harmonije između pojedinaca, društva, planete Zemlje i automobila koje proizvodimo. Mi smo posvećeni tome da svetu pružimo uživanje u vožnji obezbeđujući pritom sigurnost i odgovornost prema okolini.

 

   << POČETAK PREDHODNA 1  2 SLEDEĆA KRAJ >>